Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Ενοικιαζόμενα δωμάτια - Προσθετα βιβλια

με τον νεο κφας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που τηρούν πρόσθετο βιβλίο σε επιτηδευματίες εκδίδουν απυ βάσει της πολ 1083/2003 ή τ.π.υ.

  • 3 Απαντήσεις

Στο νέο ΚΦΑΣ καταργήθηκε η δυνατότητα στους τηρούντες πρόσθετα βιβλία να εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών όταν παρέχουν υπηρεσίες για την επαγγελματική εξυπηρέτηση του πελάτη. Ως εκ τούτου, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εκδίδουν τιμολόγιο προς επιτηδευματίες και αποδείξεις λιανικής για παροχή υπηρεσιών προς ιδιώτες, όπως και οι λοιποί επιτηδευματίες.

Ανάμεσα στα βιβλία που παραμένουν με τον ΚΦΑΣ είναι και τα βιβλία διαμονής ή φιλοξενίας, που σημαίνει ότι συνεχίζεται η έκδοση ΑΠΥ βάση της ΠΟΛ 1083/2003 για τα ενοικιαζόμενα.

Το πρόσθετο βιβλίο παραμένει, και με τις διατάξεις του ΚΦΑΣ, για τους εκμεταλλευτές χώρων διαμονής και φιλοξενίας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ) και στους μεν ιδιώτες εκδίδεται ΑΠΥ ειδικώς αθεώρητη, σύμφωνα με την ΑΥΟ ΠΟΛ 1083/2ΟΟ3 και στους δε επιτηδευματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, δημόσιο, ΝΠΔΔ και εν γένει νομικά πρόσωπα εκδίδεται Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών το οποίο είναι αθεώρητο.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση