Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Δελτίο Αποστολής αντί για δελτίο ποσοτικής παραλαβής

Θα ήθελα να ρωτήσω με βάση τον ΚΦΑΣ και δεδομένου την κατάργηση του δελτίου ποσοτικής παραλαβής , αν ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών παραλαμβάνει απο ιδιώτη ένα είδος για επισκευή ( π.χ. Η/Υ ) , οφείλει να εκδώσει Δελτίο Αποστολής ή η υποχρέωση αυτή υπάρχει μόνο όταν παραλαμβάνει εμπορεύματα ασυνόδευτα απο άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών. Ευχαριστώ.

  • 1 Απάντηση

Στις διατάξεις της περ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 5 του ΚΦΑΣ αναφέρεται ότι εκδίδεται δελτίο αποστολής από τον υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών επί ποσοτικής παραλαβής σε επαγγελματική του εγκατάσταση, χωρίς στοιχείο διακίνησης, εμπορεύσιμων ή πάγιων αγαθών από οποιονδήποτε τρίτο για αγορά, πώληση, απλή διαμεσολάβηση προς πώληση, αποθή­κευση, φύλαξη, χρήση, καθώς και για επεξεργασία στην περίπτωση που ο αποστολέας είναι υπόχρεος απεικό­νισης συναλλαγών ή αγρότης του ειδικού καθεστώτος.
Στις παραπάνω περιπτώσεις δεν αναφέρεται η περίπτωση επισκευής αγαθών και ως εκ τούτου δεν προκύπτει εκ των διατάξεων υποχρέωση έκδοσης ΔΑ για την περίπτωση αυτή.
Δείτε σχετικά το θέμα 32 του άρθρου 5 του νέου βιβλίου "Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία" του Δημ. Σταματόπουλου.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση