Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Κατοικος εξωτερικου - Αλλαγη φορολογικης κατοικιας

Αξιότιμε κύριε Σταματοπουλε,
Προκειται να παυσω την εργασια μου ως μισθωτος στην Ελλαδα στις 31.12.12 και να ξεκινησω να εργαζομαι ως μισθωτος στην Ελβετια απο 1.1.2013. Η συζυγος και τα παιδια μου θα μετακομισουν και αυτοι στις 15.6.2013 και η συζυγος μου δεν θα εργαζεται εκει.
Θα ηθελα να ρωτησω:
1. Υπο την προυποθεση οτι, κατά τα άλλα, δεν πληρω τα οικονομικα κριτηρια τα οποια τιθενται για την φορολογηση "Ελβετικων" εισοδηματων μου στην Ελλάδα (αρα θα απαλλαγω της υποχρεωσης), το οτι η οικογενεια δεν μετακομιζει απο 1.1.13 αλλα αργοτερα μεσα στο 2013 (με το κριτηριο απαλλαγης παντως της παραμονης στο εξωτερικο ανω των 183 ημερων να πληρουται), υπαρχει περιπτωση να πρεπει να φορολογηθω στην Ελλαδα για το εισοδημα των πρωτων 5 μηνων Ιανουαριου-Μαιου?
2. Υπαρχει καποια προθεσμια μεσα στο ετος μεχρι την οποιαν πρεπει να υποβληθει η, κατα τα προβλεπομενα, δηλωση μετακομισης στο εξωτερικο ώστε να ισχυσει για τα εισοδηματα ολης της χρονιας και να μην χρειασθει να φορολογηθω στην Ελλαδα για το παγκοσμιο εισοδημα μου?
3. Πρεπει αυτο να επαναλαμβανεται καθε χρονο? Η σχετικη αιτηση την οποια διδουν οι κατα τοπο ΔΟΥ στους ενδιαφερομενους αναφερει οτι εχει ισχυ για ενα χρονο.
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση