Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Παραλαβη τελων κυκλοφοριας 2013 καινουργιου αυτο/νητου απο taxisnet

Αρχικά συγχαρητήρια για το απίστευτο site. 
Αγόρασα τον Αυγουστο ένα καινούργιο αυτοκίνητο και πούλησα ένα παλιό που είχα. Διάβασα ότι η ειδοποίηση των τελών κυκλοφορίας για το 2013 θα γίνεται αποκλειστικά από το taxisnet. Με βάση τη δηωσή μου για το έτος 2011 φαίνεται το παλιό αυτοκίνητο. Πως θα μπορέσω να προμηθευτώ το νέο σήμα για το καινούργιο αφού η δήλωση που θα δηλώσω τη μεταβολή του αυτοκινήτου θα γίνει το Μάιο; Λογικά στο taxinet θα φαινεται η ειδοποίηση για το παλιό αυτοκίνητο.
σας ευχαριστώ πολύ

  • 2 Απαντήσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει τα αρχεία των νέων αδειών αυτοκινήτων από το Υπουργείο Μεταφορών. Επομένως, τα στοιχεία για την αγορά του αυτοκινήτου σας θα πρέπει είναι διαθέσιμα στη Γ.Γ.Π.Σ. από την αγορά του Ι.Χ. σας και την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του. Αντίστοιχα, θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί τα στοιχεία και για το Ι.Χ. που πουλήσατε, τα τέλη κυκλοφορίας του οποίου επιβαρύνουν το νέο του ιδιοκτήτη.
Σημειώνουμε, επιπρόσθετα, ότι εκκρεμεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίσει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί λόγω της κατάργησης του ειδικού σήματος, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η βάση της Γ.Γ.Π.Σ. δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Η απόφαση αυτή θα προβλέπει τη διαδικασία αντιμετώπισης τυχόν τέτοιων προβλημάτων.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολυ!!!!!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση