Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φ.Π.Α. σε θεατρικές παραστάσεις

αστική μη κερδοσκοπική εταιρεια με δραστηριότητα θεατρικές παραστάσεις διενεργρί παραστάσεις σε νησιά των κυκλάδων με τι συντελεστή φπα θα τιμολογήσει?

  • 4 Απαντήσεις

Στο άρθρο 68 παράρτημα ΙΙΙ παράγραφος Β. περ 2, ορίζεται ότι στο μειωμένο συντελεστή (δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 21) υπάγονται τα εισιτήρια για θέατρα, κινηματογράφους, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, τσίρκα, πανηγύρια, λούνα-πάρκ, ζωολογικούς κήπους, εκθέσεις,και παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προκειμένου για εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, ο συντελεστής μειώνεται κατά 50% .
   Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι στα φορολογικά στοιχεία που θα εκδώσετε για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων θα αναγράψετε το μειωμένο συντελεστή  ΦΠΑ, μειωμένο κατά 50%, ήτοι 6,5%.

Συμπληρώνω το νόμο , ο οποίος φυσικά είναι ο ν. 2859/2000.

ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΚΔΊΔΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗς ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 23% ΕΦΌΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Στο άρθρο 58α της ΠΟΛ 1282/1992 διευκρινίζεται ότι μόνο τα εισιτήρια για τις παραπάνω εκδηλώσεις υπάγονται στο χαμηλό συντελεστή και κατά συνέπεια, τα λοιπά έσοδα από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.
   Η απάντησή μου αφορά στον εμπεριεχόμενο ΦΠΑ στα εισιτήρια και μόνο. Η έκδοση ΤΠΥ ασφαλώς επιβαρύνεται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, με την προυπόθεση ότι δεν υπάρχει στον τόπο τέλεσης της θεατρικής παράστασης υποκατάστημα της μη κερδοσκοπικής εταιρίας.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση