Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Μεταφορά ζώων συντροφιάς

Επιχείρηση μεταφοράς ζώων συντροφιάς (σκύλοι,γάτες) τι παραστατικά θα εκδίδει για την μεταφορά ενός ζώου απο το σπίτι του ιδιοκτήτη στον π.χ. κτηνίατρο και επιστροφή του ζώου στον ιδιοκτήτη?

  • 1 Απάντηση

Επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την παραλαβή και παράδοση των οικιακών ζώων από και προς τα σπίτια των πελατών τους, οφείλουν να εκδίδουν Δελτίο Αποστολής για τις διακινήσεις αυτές.
   Το ίδιο ισχύει εάν μεταφέρουν τα ζώα αυτά σε άλλο τόπο καθ' υπόδειξη του πελάτη. Στο Δελτίο Αποστολής και στο σκοπό διακίνησης πρέπει να αναγράφεται το πραγματικό γεγονός π.χ. για φύλαξη, κούρεμα, λούσιμο, φαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π.
   Σε αίτημα για απαλλαγή από την έκδοση Δελτίου Αποστολής η Διοίκηση με το Εγγ.1059546/354/30-6-2005, ανέφερε ότι πρόκειται για διακινήσεις στα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνδέονται με την έκδοση στοιχείων εσόδου και ως εκ τούτου απαιτείται Δελτίο Αποστολής για τις διακινήσεις αυτές (βλ. θέμα 75α του άρθρου 13 από το βιβλίο του Δημ. Σταματόπουλου " Ανάλυση & Ερμηνεία ΚΒΣ " ).

Προσθέστε τη δική σας απάντηση