Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Τεκμήρια διαβίωσης

Ερώτηση : Για τα οικονομικά έτη 2010, 2009, 2008, 2007, και δεν γνωρίζω ακριβώς μέχρι ποιο έτος προηγούμενο (παρακαλώ αν έχω δίκιο πέστε μου μέχρι ποιο έτος) στα τεκμήρια δεν πρέπει να περιλαμβάνονται αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μέχρι 50.000 και κατοικίες μέχρι 200 τ.μ. για κύρια και μέχρι 120 τ.μ. δευτερεύουσα. Είναι έτσι ή όχι ; Στα χρόνια αυτά υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης 3000 για μεμονωμένο άτομο και 5000 για ζευγάρι ;

  • 1 Απάντηση

Μπορείτε να δείτε τα τεκμήρια διαβίωσης όπως ίσχυαν ανά οικονομικό έτος στην ειδική εφαρμογή του Forin.gr για τη συμπλήρωση του Πίνακα Ανάλωσης Κεφαλαίου εδώ.
Επιλέγοντας το κελί της στήλης "Ετήσια Αντικειμενική Δαπάνη Διαβίωσης" του οικονομικού έτους που σας ενδιαφέρει, θα σας παρουσιαστούν οι σύνδεσμοι για τις διατάξεις του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε., τις οδηγίες συμπλήρωσης του πίνακα προσδιορισμού της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης του Ε1 και των πινάκων των τεκμηρίων διαβίωσης του οικονομικού έτους που επιλέξατε.
Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα σας, δείτε σχετικά το άρθρο "Δέκα συχνές ερωτήσεις για την ανάλωση κεφαλαίου και οι απαντήσεις τους" εδώ και συγκεκριμένα το ερώτημα 7.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση