Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιστροφή Φ.Π.Α. σε φωτοβολταϊκά συστήματα 10KWP

Ομόρρυθμος εταιρεία με αντικείμενο εργασιών ελαιοτριβείο (τήρηση βιβλίων  και κανονικό καθεστώς φπα ) εγκαθιστά φωτοβολταικα ως μικρή επιχείρηση ΠΟΛ. 1101/6-8-2009 μπορεί να ζητήσει την επιστροφή φπα του εξοπλισμού?
Πχ. λογω μη δυνατότητας συμψηφισμού?  Αν αυτό είναι εφικτό και ιδιαίτερα βάσει της άνω ΠΟΛ ?
Ευχαριστω αναμενω απαντηση σας.
Forin.gr: Παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα.

  • 1 Απάντηση

Στην ΠΟΛ 1101/6-8-2009 και στην παράγραφο 3 ορίζεται ότι :
   " Όσον αφορά στο φόρο προστιθέμενης αξίας, από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η έγχυση της παραγόμενης ενέργειας στο Δίκτυο δε συνιστά φορολογητέα πράξη παράδοσης αγαθού, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 5 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), συνεπώς δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του ΦΠΑ.
   Επομένως, τα πρόσωπα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα δεν καθίστανται υποκείμενα στο φόρο για τη δραστηριότητά τους αυτή και δεν έχουν τις σχετικές υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ, όπως υποβολή δήλωσης έναρξης ή μεταβολής εργασιών στη ΔΟΥ,καταβολή ΦΠΑ με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, άσκηση δικαιώματος έκπτωσης φόρου εισροών κλπ, ακομη κι αν υπόκεινται στο φότο από άλλη αιτία ".
   Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η ομόρρυθμη εταιρία στην οποία αναφέρεστε, δε μπορεί να ζητήσει την επιστροφή του ΦΠΑ του εξοπλισμού, ως μη έχουσα το δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση