Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ Φ.Μ.Α.Π.

Σχολική επιτροπή απέκτησε ακινητο το οποιο αποτελει καφάλαιο αυτοτελους διαχείρησης συμφωνα με το αρ. 96 του ν.2039/39, εχει υποχρέωση υποβολης δηλωσης Φ.Μ.Α.Π ??
Η Σχολικη Επιτροπη ως Νομικο Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου απαλλασσεταιαπό τον Φ.Μ.Α.Π θα υποβάλει δηλωσεις Φ.Μ.Α.Π με απαλλασομενα ποσά γιο το συγκρεκριμενο ακίνητο ??
Το ακίνητο ειναι στην κυριότητα της Σχολικης Επιτροπης, εχει μεταγραφει στην μερίδα της στο υποθηκοφυλακειο-Κτηματολογιο.
Ευχαριστω .
 

  • 1 Απάντηση

Ο ΦΜΑΠ έχει καταργηθεί και σήμερα ισχύει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (άρθρα 27 - 58 Ν.3842/10) Εάν το ακίνητο έχει εκχωρηθεί στην σχολική επιτροπή με σκοπό αυτό να ιδιοχρησιμοποιείται και πράγματι ιδιοχρησιμοποιείται τότε απαλλάσσεται.
Καλό είναι όμως λόγω των ιδιαιτερότητων της περίπτωσης σας να μελετήσετε τις διατάξεις  του άρθρου 29 του ν. 3842/10 με το οποίο ρυθμίζονται οι απαλλαγές από τον ΦΑΠ.
Ο ίδιος νόμος αναφέρει στο άρθρο 33 πως "Όλα τα νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 του παρόντος την πρώτη Ιανουαρίου κάθε έτους, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας". Συνεπώς έστω και αν απαλλάσσεται θα πρέπει να υποβάλετε τη σχετική δήλωση.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση