Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιστροφή ΦΠΑ δαπανών σε πρακτορείο εφημερίδων

Έχοντας υπόψη ότι από 01/07/2010 τα πρακτορεία εφημερίδων εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών και εκροές μόνο την προμήθεια από τη διακίνηση του τύπου, θα παρακαλούσα αν γνωρίζει κάποιος αν μπορεί πάρει επιστροφή το πιστωτικό υπόλοιπο δεδομένου ότι δεν μπορεί να το συμψηφίσει και αν ναι αν πρέπει να περιμένει την τριετή παραγραφή.

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με την Εγκ. ΠΟΛ. 1100/2010 με την οποία κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, το άρθρο 61 του ν. 3842/2010: " Οι επιχειρήσεις (υποκείμενοι) που μεσολαβούν στη διάθεση των εφημερίδων και περιοδικών στο κοινό δεν επιβαρύνουν με Φ.Π.Α. την παράδοσή τους και κατά συνέπεια οι προμήθειες αυτών δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α., έχουν όμως δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών που επιβαρύνει τα γενικά τους έξοδα και τα αγαθά επένδυσής τους."
Εφόσον υποβάλλετε δηλώσεις Φ.Π.Α. κανονικά (περιοδικές - εκκαθαριστικές) και δεν έχετε κάνει χρήση του δικαιώματος μη υποβολής δηλώσεων, όπως  αυτό ορίζεται στην Εγκ. ΠΟΛ. 1116/2011, τότε δικαιούστε επιστροφής  Φ.Π.Α. με την εκκαθαριστική σας δήλωση.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση