Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Περαίωση Ν. 3888/2010 και Δελτίο Πληροφοριών για λήψη εικονικού στοιχείου

Επιχείρηση επιθυμεί να περαιώσει με το νόμο 3888/2010, όπως αυτός αναβιώνει με το νόμο 4002/2011. Στη ΔΟΥ υπάρχει δελτίο πληροφοριών για λήψη εικονικού φορολογικού στοιχείου κατά τη χρήση 2009, χωρίς όμως να έχει συνταχθεί έκθεση ελέγχου Κ.Β.Σ. Η αξία του εικονικού στοιχείου θα συμπεριληφθεί στην έκδοση του σημειώματος περαίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3888/2010. Ερωτάται εάν με την αποδοχή του Σημειώματος περαίωσης, εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση της επιχείρησης ή η Δ.Ο.Υ. θα προβεί και σε καταλογισμούς προστίμων Κ.Β.Σ. και Φ.Π.Α.

  • 1 Απάντηση

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 § 1 ΤΗΣ ΠΟΛ 1147/2010 ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ
"Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΚΑΘΕΜΙΑΣ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ........... ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 . ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ( ΠΛΗΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ) ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΠΑ , ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Η ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΤΟΤΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΕΠΕΛΘΟΥΣΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ , ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ( Π.Χ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ ΓΙΑ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ Η ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Η ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ VIES ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΦΜ-ΦΠΑ) ." 
ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ -ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ - ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ Ν 3888/2010 ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση