Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπαγωγη μουσικων σχολων σε φπα

Καλησπέρα

Γνωριζετε εαν οι μουσικες σχολες υπαγονται σε καθεστως Φ.Π.Α. ;

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 22 § 1 περ. ιβ' του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000), απαλλάσσεται από το φόρο "η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης γενικά και οι στενά συνδεόμενες με αυτή παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, που παρέχονται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την, κατά περίπτωση, αρμόδια αρχή."
Σύμφωνα με την Εγκ. ΠΟΛ. 1282/1992, στην απαλλαγή εμπίπτουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης, στις οποίες περιλαμβάνονται η προσχολική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια (πανεπιστημιακή) εκπαίδευση, η ειδική εκπαίδευση για προβληματικά παιδιά, καθώς και η επαγγελματική εκπαίδευση, επιμόρφωση ή επανακατάρτιση και παρέχονται από πρόσωπα που είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή από το Υπουργείο Πολιτισμού ή από οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή κατά περίπτωση.
Εφόσον λοιπόν πρόκειται για ιδιωτικό μουσικό εκπαιδευτήριο (ωδείο, μουσικές σχολές κ.λπ.) που είναι αναγνωρισμένο ή λειτουργεί με την εποπτεία του Υπ. Πολιτισμού, απαλλάσσεται από το Φ.Π.Α. Δείτε αναλυτικά και το άρθρο 18 της Εγκ. 10/Π. 4336/3162/10.7.1987.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση