Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1076986/494/0015/15.11.2007 Περιγραφή του είδους επί του δελτίου αποστολής (Δ.Α.)

1076986/494/0015/15.11.2007

ΘΕΜΑ: Περιγραφή του είδους επί του δελτίου αποστολής (Δ.Α.)

Σε απάντηση της από 3.8.2007 αίτησή σας με την οποία μας ρωτάτε εάν για την διακίνηση αγαθών από την έδρα της εταιρείας σας προς εταιρεία logistics μπορείτε να εκδώσετε δελτίο αποστολής χωρίς αναλυτική περιγραφή των ειδών, κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τη διακίνηση αγαθών από το κατάστημα του εξαγωγέα στον τόπο φόρτωσης (εξαγωγής) και από το τελωνείο εισαγωγής στις εγκαταστάσεις του εισαγωγέα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 11 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992), όπως ισχύουν, στο δελτίο αποστολής, μεταξύ άλλων, αναγράφονται το είδος, η μονάδα μέτρησης, η ποσότητα κάθε είδους, το άθροισμα των ποσοτήτων των ειδών, αριθμητικώς και ολογράφως (πλην της μηχανογραφικής έκδοσης του Δ.Α.), ανεξάρτητα αν για τον προσδιορισμό της ποσότητας κάθε είδους χρησιμοποιήθηκε η ίδια ή διαφορετική μονάδα μέτρησης.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η περιγραφή του είδους κατά την διακίνηση των αγαθών από την έδρα σας προς την εταιρεία logistics πρέπει να γίνεται κατά την έννοια των ως άνω διατάξεων, δεδομένου ότι, όπου ο νομοθέτης ήθελε να θεσπίσει εξαιρέσεις από τον ως άνω κανόνα (π.χ. εξαγωγή σε τρίτες χώρες, εκτελωνιστής) το έπραξε ρητά ορίζοντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις για την έκδοση του δελτίου αποστολής χωρίς αναλυτική περιγραφή των ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!