Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1110277/749/0015/22.11.2007 Υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών από ασφαλιστικό πράκτορα.

1110277/749/0015/22.11.2007

ΘΕΜΑ: Υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών από ασφαλιστικό πράκτορα.

Με την από 16.11.2007 αίτησή σας μας γνωρίζετε ότι ασκείτε το επάγγελμα του ασφαλιστικού πράκτορα, για το δε έτος 2006 είχατε συνεργασία και λάβατε προμήθειες από ασφαλιστική εταιρία η οποία τέθηκε σε εκκαθάριση το Φεβρουάριο του έτους 2007 και ουδέποτε μέχρι σήμερα σας εξέδωσε εκκαθάριση για τις προαναφερθείσες προμήθειες. Ενόψει των ανωτέρω ρωτάτε εάν πρέπει να περιλάβετε τα ποσά που έχετε λάβει ως προμήθεια από την ως άνω ασφαλιστική εταιρία στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών –προμηθευτών για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2006.

Επί των ανωτέρω σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των παραγράφων 1 και 14 του άρθρου 12 του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.) ο επιτηδευματίας για την παροχή υπηρεσιών σε άλλο επιτηδευματία εκδίδει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών με την ολοκλήρωση της παροχής του.

2. Με την εγκύκλιο Α. 9934/197/ΠΟΛ 176/1977, αφού λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της παροχής υπηρεσιών των συνεργαζόμενων με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, παρασχέθηκε η δυνατότητα να εκδίδουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις το βραδύτερο εντός του μηνός Φεβρουαρίου εκκαθαρίσεις για τις προμήθειες και λοιπά δικαιώματα που παρασχέθηκαν από αυτές κατά το προηγούμενο έτος στους πράκτορες, παραγωγούς ασφαλίσεων και ασφαλειομεσίτες, στις οποίες αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό της προμήθειας. Όπως δε επισημαίνεται στην ίδια ως άνω εγκύκλιο, στην περίπτωση αύτη παρέλκει η έκδοση τιμολογίων από τους δικαιούχους των προμηθειών.

3. Ενόψει των ανωτέρω, δεδομένου ότι η έκδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών από ασφαλιστικό πράκτορα για προμήθειες που λαμβάνει από ασφαλιστική εταιρία “παρέλκει” εφόσον εκδοθεί εκκαθάριση προμηθειών, και εφόσον όπως μας γνωρίσατε με την σχετική αίτηση σας ουδέποτε εκδόθηκε εκκαθάριση από την ασφαλιστική εταιρία, πρέπει να εκδοθεί από μέρους σας τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών προς την εν λόγω εταιρία για τις προμήθειες που λάβατε για το ημερολογιακό έτος 2006, το οποίο και θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία που υποβάλλετε για διασταύρωση με τη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών, βάσει των διατάξεων του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!