Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΤτΕ Μειωμένο πλεόνασμα παρουσίασε ο προϋπολογισμός στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, έναντι πλεονάσματος 836 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 10,972 δισ. ευρώ, από 11,636 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 11,009 δισ. ευρώ, από 10,781 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!