Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΤΕΕ Οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν σε επιτροπές για την υλοποίηση έργων του ΤΑ

ΤΕΕ

17 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που απασχολούνται σε φορείς του δημοσίου τομέα, θα επιτρέπεται σύντομα να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας ή ως μέλη έκτακτων επιτροπών που εισηγούνται ή γνωμοδοτούν σχετικά με έργα του «Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

Για αυτόν τον λόγο η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θα εισηγηθεί νομοθετική διάταξη προς ψήφιση, καθώς η ορθή και βέλτιστη υλοποίηση σημαντικών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν και πρέπει βασιστούν σε έμπειρα στελέχη του Δημοσίου. Η συμμετοχή αυτή του προσωπικού του δημοσίου που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ θα γίνεται εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν θα παρεμποδίζει τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες τους και θα λογίζεται ως επιπλέον εργασία.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας είναι η αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σημαντικών έργων πνοής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο κατέχει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια αυτή, προβλέποντας τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του ΤΕΕ να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας του, εφόσον το επιθυμούν.».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που συζητούμε καιρό και συμφωνήσαμε να έλθει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ως επιπλέον εργασία, αν το επιθυμούν, σε ομάδες εργασίας για τα έργα του ΤΕΕ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων.

Ως επιπλέον εργασία, οι μηχανικοί αυτοί του δημοσίου, που θα παρέχουν την εμπειρία και τη γνώση τους για την κοινή προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων, θα αμείβονται επιπλέον για αυτήν, όταν αυτό προβλέπεται.

Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δεν υπήρχε ως πρόβλεψη στη νομοθεσία μέχρι τώρα, αλλά η πρωτοβουλία της Υπουργού στο δίκαιο αίτημα του ΤΕΕ το κάνει πλέον δυνατό. Λύνει προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!