Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΤΕΕ Διεθνές συμπόσιο για μηχανικούς σχετικά με το μέλλον των βιώσιμων υποδομών και το BIM

Αξιοποιώντας την παρουσία στην Αθήνα, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών (ASCE - American Society of Civil Engineers), προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις εργασίας και τεχνικές επισκέψεις, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και το Ελληνικό Τμήμα του ASCE (ASCE Hellenic Section -Greece), διεθνές συμπόσιο με τίτλο «Sustainability and Infrastructure», με τη συμμετοχή ομιλητών από τους επισκέπτες αλλά και Ελλήνων στελεχών της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Το συμπόσιο, που θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσουν οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ μετά από δωρεάν εγγραφή, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ, Νίκης 4 Αθήνα 1ος όροφος, 14.00 - 18.00.

Έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη για τους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου να παρακολουθούν τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να κατανοούν τις αναδυόμενες τάσεις και τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ανθεκτικών και βιώσιμων έργων υποδομής.

Με δεδομένο τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι υποδομές στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος, το συμπόσιο θα απασχολήσουν:

  • Οι προηγμένες τεχνικές απογραφής και οι συστηματικές πρακτικές διαχείρισης των υποδομών σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, για βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιοποιώντας τεχνολογίες BIM (Building Information Modeling) και Digital Twins για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στις φάσεις σχεδιασμού, μελέτης και συντήρησης των έργων υποδομής.
  • Δομικά υλικά με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα για μείωση των οικολογικών επιπτώσεων των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.
  • Η παραγωγή καθαρής ενέργειας, οι ΑΠΕ και η υλοποίηση πρωτοποριακών έργων περιβάλλοντος, που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, σε μια εποχή αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης, οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί υιοθετούν όλο και περισσότερο πολιτικές πράσινων δημόσιων προμηθειών που ενσωματώνουν κριτήρια βιωσιμότητας για φιλικά προς το περιβάλλον και με κοινωνικά υπεύθυνα έργα.

Το ΤΕΕ προσκαλεί τους μηχανικούς-μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση ανταλλαγής γνώσεων και πρακτικών για τις βιώσιμες υποδομές, κάνοντας έγκαιρα εγγραφή στην ιστοσελίδα: https://web.tee.gr/seminaria-tee/training-workshops. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του email: training-workshops@central.tee.gr.

Το Επιμελητήριο διευκρινίζει ότι η γλώσσα του συμποσίου θα είναι η αγγλική, ότι δεν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και όιτι την ευθύνη της διοργάνωσης του συμποσίου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΤΕΕ.

Σημειώνεται ότι της διενέργειας του συμποσίου θα προηγηθεί (12:30 - 13.00) ένα ανοιχτό στο κοινό forum, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει virtual παρουσίαση της πρωτοβουλίας Future World Vision: Mega City 2070.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!