Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Eurostat Το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε ευρωζώνη και ΕΕ το 1ο τρίμηνο του 2024

Η Ευρώπη βγήκε από την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1% στη ζώνη του ευρώ και παρέμεινε σταθερό στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν (πρώτο τρίμηνο 2023), το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,5% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2024, μετά από αύξηση 0,1% στη ζώνη του ευρώ και 0,2% στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Ιρλανδία (+1,1%) κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Ουγγαρία (+0,8%).

Η Σουηδία (-0,1%) ήταν το μόνο κράτος μέλος που κατέγραψε μείωση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί για εννέα χώρες και αρνητικοί για τέσσερις.

Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!