Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΣΤΑΤ Μείωση 9,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο το Φεβρουάριο εφέτος

Μείωση 9,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο εφέτος, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν καθοδικά σε όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων.

Ειδικότερα, ο τζίρος μειώθηκε σε:

Πολυκαταστήματα (20,3%),

Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (15,3%),

Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (9,7%),

Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό (8%),

Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη- Οικιακό εξοπλισμό (6,4%),

Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6%),

Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (4,5%) και

Ένδυση- Υπόδηση (0,9%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε μείωση 9,8% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 σημείωσε αύξηση 3,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 3,8% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024.

Ενώ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 3,8% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 σημείωσε αύξηση 3,7%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!