Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Οι οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. φορολογικού έτους 2023

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ οι οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2023. 

Παρατίθεται ακολούθως ο πρόλογος του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλή και ακολουθεί το γνωστό "βιβλιαράκι" στο σύνολό του.

Αγαπητή κυρία, Αγαπητέ κύριε,  

Η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αποτελεί πράξη ευθύνης και ενεργούς συμμετοχής στην επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής της χώρας. 

Ο παρών οδηγός, προσαρμοσμένος στις πρόσφατες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου, έχει σκοπό να βοηθήσει στην ορθή συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2023. 

Πιστοί στη δέσμευσή μας να απλοποιήσουμε και να αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων, συνεχίζουμε να εισάγουμε ψηφιακές καινοτομίες στην προσυμπλήρωσή τους. 

Παράλληλα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη λήψη πληροφοριών από τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Για πρώτη φορά, φορολογούμενοι με εισοδήματα κυρίως από μισθωτή εργασία και συντάξεις, δεν χρειάζεται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος αφού η ΑΑΔΕ προσυμπληρώνει τις δηλώσεις με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. 

Εφόσον οι φορολογούμενοι συμφωνούν με αυτά, δεν απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους τους και η δήλωση οριστικοποιείται αυτόματα μετά τη λήξη της προθεσμίας. 

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, την εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης και την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας. 

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Γιώργος Ι. Πιτσιλής

Μπορείτε να διαβάσετε ή/και να αποθηκεύσετε το "βιβλιαράκι" οδηγιών στο σύνολό του ακολούθως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!