Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Μιχαηλίδου Την Τετάρτη ανακοινώνουμε τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Την Τετάρτη ανακοινώνουμε τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό». 

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στον Γιώργο Ευγενίδη στο Talk Radio 

Για τον κατώτατο μισθό: «Από 1η Απριλίου ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός» 

«Σήμερα καταθέσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την εισήγησή μας για τον κατώτατο μισθό. Την επόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου, θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Η εισήγησή είναι αποτέλεσμα τόσο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, όσο και των εισηγήσεων των επιστημονικών φορέων, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ. Επιδίωξή μας είναι από τη μία πλευρά να στηρίξουμε τα νοικοκυριά κι από την άλλη να κρατήσουμε την οικονομία της χώρας σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο νέος κατώτατος μισθός θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, ώστε να στηρίξουμε το εργατικό δυναμικό της χώρας, ειδικά τώρα εν όψει  θερινής και τουριστικής περιόδου που θέλουμε οι μισθοί να είναι υψηλότεροι και το διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά να μπορεί να καλύπτει το κύμα της ακρίβειας. Να θυμίσω επίσης ότι ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και τα 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης της ΔΥΠΑ αλλά και τις τριετίες».

Για Πλατφόρμα Εργαζόμενων Συνταξιούχων: «Τους 46.000 έφτασαν μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι» 

«Μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουμε φτάσει στους 46.000 εργαζόμενους συνταξιούχους ενώ πριν τη λειτουργεία της πλατφόρμας γνωρίζαμε ότι εργάζονταν 36.000  συνταξιούχοι. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια ουσιώδη βελτίωση στο εισόδημα των εργαζόμενων συνταξιούχων καθώς πλέον λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους από το 70% που λάμβαναν έως τώρα. Το γεγονός ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι που εργάζονται μπαίνουν στην πλατφόρμα και το δηλώνουν, επιβεβαιώνει την ορθότητα του μέτρου. Με τη νέα αυτή μεταρρύθμιση, προστατεύουμε τους συνταξιούχους, αυξάνουμε το εισόδημά τους και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις: «Λιγότερες από 24.000 οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις»
 
«Το 2019 είχαμε 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο τους τελευταίους 28 μήνες έχουν εκκαθαριστεί περίπου 750.000 συντάξεις. Όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, αυτή τη στιγμή είμαστε στις 24.000 αλλά και όσον αφορά στις επικουρικές στις 10.000 λιγότερες από  ότι το καλοκαίρι.  Σας θυμίζω ότι το 2019 όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας εκκρεμούσαν με 1 εκατομμύριο συντάξεις, κύριες, επικουρικές και εφάπαξ». 

Για το εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ: «Εργαζόμενοι και εργοδότης βρίσκονται σε διαβούλευση»

«Είναι πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και για εμάς, τη στιγμή που έχουμε καταφέρει η ανεργία να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό και η αγορά εργασίας να καταγράφει ανοδική πορεία. Μέχρι στιγμής, δεν μας έχει ζητηθεί να παρέμβουμε. Γνωρίζω ότι εργαζόμενοι και εργοδότης βρίσκονται σε διαβούλευση, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!