Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Ο κ. Σκάλκος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

22 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου

Ο Γ.Γ. κ. Σκάλκος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης.

Στη συνεδρίαση, όπου συμμετείχε η Επίτροπος Μεταρρυθμίσεων και Συνοχής, κ. Ελίζα Φερέιρα, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος. 

Ο κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2027 ώστε να αντικατοπτρίζονται και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες των ευρωπαϊκών περιφερειών. 

Συνοπτικά, μία αποτελεσματική Πολιτική Συνοχής θα πρέπει:

  • Να διασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Συνοχής, ειδικά για τις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες. 
  • Να διαφυλάττει και να ενισχύει την «εταιρική σχέση» και την «κοινή διαχείριση» των Προγραμμάτων ώστε οι περιφέρειες να διατηρούν την «ιδιοκτησία» των δράσεων και των έργων τους. 
  • Να προωθεί την απλούστευση των διαδικασιών και την ευελιξία στην εφαρμογή των Προγραμμάτων. 
  • Να ενδυναμώνει τη θεσμική ικανότητα των δικαιούχων των Προγραμμάτων ώστε να αξιοποιούν διαθέσιμους πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!