Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αυγενάκης Στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ θα καλύπτονται νέοι κίνδυνοι

Στο νέο κανονισμό για τον ΕΛΓΑ θα περιλαμβάνονται κίνδυνοι που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε σύσκεψη με κτηνοτρόφους των Χανίων.

«Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ έρχεται με πνεύμα δικαιοσύνης να καλύψει όλα αυτά τα λάθη. Ό,τι απαιτηθεί στην πορεία των συζητήσεων για τον ΕΛΓΑ, η πόρτα μας είναι ορθάνοιχτη. Εδώ θα είμαστε να κάνουμε έναν κανονισμό σωστό», είπε χαρακτηριστικά.

Στο νέο κανονισμό θα περιλαμβάνονται καλύψεις για πλημμύρα, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση, υπερβολικό ψύχος, κεραυνοί, κατολίσθηση, κίνδυνοι από άγρια ζώα.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι θα τροποποιηθεί η ΚΥΑ που αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο, στο οποίο η Κρήτη θα έχει κατανομή 25% κάτι που σημαίνει ότι για το 2023 από τα 8 εκατ. ευρώ θα ανέβει στα 10 εκατ. ευρώ.

Τόνισε ότι συνεχίζεται η πορεία εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ προς όφελος των αγροτών. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εντός Απριλίου θα γίνει η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ύψους 245 εκατ. ευρώ, ενώ το Πάσχα θα πιστωθούν τα 425 εκατ. ευρώ για τα Οικολογικά Σχήματα και τα 88 εκατ. ευρώ της Βασικής Ενίσχυσης που δεν είχαν απορροφηθεί.

Μιλώντας για τους ελέγχους για την αποφυγή ελληνοποιήσεων σε γάλα, κρέας, λάδι, οπωροκηπευτικά και στο μέλι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027, στάθηκε στις 19 προτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα, λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα Κράτη - Μέλη να μεταφέρουν χρήματα από πυλώνα σε πυλώνα ώστε να μη χάνονται πόροι.

Στη σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους μετείχαν μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, ο Αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρης Ζερβός, ο Πρόεδρος Κτηνοτρόφων του Νομού Χανίων, Γιάννης Βερυκάκης αλλά και η Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας για τη μετάβαση αγροδιατροφικών συστημάτων στον FAΟ, Γεωργία Χονδρολέου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!