Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Π. Κεντρικής Μακεδονίας Στοχευμένη στις ΜμΕ η πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Στοχευμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ και έχει ύψος 65 εκατομμύρια ευρώ.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 60.000 έως και 400.000 ευρώ ενώ οι επιλέξιμες δαπάνες των επενδύσεων θα πραγματοποιηθούν στους τομείς της καινοτομίας, των ψηφιακών τεχνολογιών, του περιβάλλοντος, της αειφόρου ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, των οπτικοακουστικών παραγωγών, της κινηματογραφικής βιομηχανίας, των μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της αγροδιατροφής, των φαρμάκων και των βιοεπιστημών.

Τη δράση παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στο Επιμελητήριο Πιερίας, στην Κατερίνη, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των φορέων και των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες που τους δίνουν οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα τα επόμενα χρόνια. «Τώρα κοιτάμε μπροστά. Ο στόχος μας είναι το 2024 να είναι ‘Έτος Επιχειρηματικότητας’ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» είπε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της περιοχής. «Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές μας επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές, να ενσωματώσουν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ουσιαστικά, και με αυτή τη δράση, ενισχύουμε τους τρεις πυλώνες μας, τις τοπικές μας επιχειρήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τη συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ και της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια για την υλοποίηση της δράσης έχει αναλάβει το One Stop Liaison Office, που έχει αναγνωριστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια καλή πρακτική και συνεχίζει να λειτουργεί και στη νέα προγραμματική περίοδο για να βοηθήσει και σε αυτή την προσπάθεια. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων και η αξιολόγηση θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, χωρίς καμία απόκλιση από αυτό τον κανόνα.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε μία σειρά από επιχειρηματικές δράσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ τόνισε ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μεταρρυθμίσεις από τη διοίκηση της Περιφέρειας που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της πολιτικής υπογραφής στο 85% των διοικητικών πράξεων, τις ψηφιακές υπηρεσίες, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και τη δημιουργία της Διεύθυνσης Καινοτομίας και Επενδύσεων.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι δίπλα σας, παλεύει μαζί με τις επιχειρήσεις, μαζί με τους επαγγελματίες, μαζί με τους εργαζόμενους. Πιστεύουμε στο επιχειρείν, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πιστεύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στο εξαιρετικό επιχειρηματικό και επιστημονικό δυναμικό της Περιφέρειας, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους τόπου μας. Πιστεύουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τους νέους ανθρώπους και τις τοπικές μας επιχειρήσεις, με τις οποίες μαζί ανοίγουμε νέους δρόμους» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!