Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Ενέργειας Μνημόνιο Συνεργασίας επί ενεργειακών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δελτίο Τύπου

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας επί ενεργειακών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας

Μνημόνιο (MoU) για την περαιτέρω συνεργασία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας σε ενεργειακά ζητήματα υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Βούλγαρο ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας, κ. Ρούμεν Ράντεφ.

Το MoU υπεγράφη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρίας Αλεξάνδρας Σδούκου και της Υφυπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας, κυρίας Ίβα Πετρόβα, καθώς και του Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Αθήνα, κυρίου Βαλεντίν Ποριάζοβ.

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας των δύο χωρών επιδιώκεται:

  • Η αύξηση της δυναμικότητας μεταφοράς των εθνικών συστημάτων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, καθώς και η κατασκευή και η επέκταση δικτύων μεταφοράς υδρογόνου.
  • Η βελτιστοποίηση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και υδρογόνου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με στόχο μια αειφόρο και προβλέψιμη αγορά. Αυτό, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς και τις ρυθμιστικές αρχές.
  • Η συνέχιση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των δικτύων ηλεκτρισμού για τη διαχείριση και την εξισορρόπηση των συστημάτων των δύο χωρών.
  • Η προώθηση κοινών έργων ενωσιακού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με στόχο τη μετάβαση σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Η διμερής συνάντηση των Υπουργών, κ.κ. Σκυλακάκη και Ράντεφ και η συνακόλουθη υπογραφή του Μνημονίου περαιτέρω Συνεργασίας των δύο χωρών, εντάσσονται στο σύνολο των δράσεων που λαμβάνονται, στο πλαίσιο του «Ministerial meeting of the High Level Group on Central and South Eastern Europe Energy Connectivity (CESEC)», που διεξάγεται στην Αθήνα το διήμερο 18 και 19 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!