Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κουκουλόπουλος H κυβέρνηση κηρύττει τον πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα

«Το νομοσχέδιο κηρύττει τον πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα», κατήγγειλε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση του νομοσχεδίου με την εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

«Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, αρνούμενος ότι τα φορολογικά μέτρα είναι οριζόντια. Όταν αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο έναν χειρουργό με ένα καφενείο στην Αργιθέα, πώς συνδυάζεται αυτό;», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι το νομοσχέδιο αποδεικνύει την στρατηγική ήττα της συντεταγμένης Πολιτείας, αφού εγκαταλείπει τον λογιστικό προσδιορισμό, έσοδα-έξοδα δηλαδή, που καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 2010 και που σε μεγάλο βαθμό, σε αυτόν οφείλεται ότι πάνε τόσο καλά τα έσοδα από έμμεσους φόρους. «Αυτό το βγάζει από το τραπέζι, μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες η κυβέρνηση, και είναι ένας τεράστιος αναχρονισμός και αντιμεταρρύθμιση», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «κήρυξε πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα, με τον τίτλο “περιορισμός της φοροδιαφυγής”».

Μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι η ύπαιθρος γενικά, διότι ουσιαστικά «είναι απαγορευτική η επαγγελματική δραστηριότητα, σε χωριά, άνω των 500 κατοίκων», θύματα είναι οι τρίτεκνοι, είναι οι πλησίον της σύνταξης και κρατάνε ένα μικρομάγαζο για να συμπληρώσουν ένσημα, είναι οι δικηγόροι που εργάζονται από το σπίτι και είναι πάνω από 10.000.

«Στοχοποιούνται κομμωτές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, στοχοποιούνται όσοι έχουν υπάλληλο», όπως ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος, «στοχοποιούνται, όσοι δεν έχουν κάνει εταιρείες συλλήβδην, στοχοποιούνται οι αγρότες στις λαϊκές αγορές, αν και οι λαϊκές αγορές είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον καταναλωτή, στοχοποιούνται οι ταξιτζήδες που δεν είναι συμβεβλημένοι με πλατφόρμες, στοχοποιούνται περίπτερα, ψιλικατζίδικα, στοχοποιούνται όσοι έχουν υπάλληλο».

Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες εμπιστεύθηκαν αυτά που τους είπε η κυβέρνηση, για να τους φέρεται έτσι σήμερα, είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, που επανέλαβε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Εμείς προσήλθαμε με προτάσεις. Έχουμε τελείως άλλη αντίληψη για τον κόσμο των ελευθέρων επαγγελματιών. Πρέπει να απεγκλωβίσουμε δυνάμεις και όχι να τους κρατάμε σε μια παγίδα χρέους», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!