Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες

Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες και σε πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα, ανέφερε, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, επί του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι είναι πάγια θέση του Συλλόγου η ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, με την επιβολή αυστηρών ποινών, στους παραβάτες. Πρόσθεσε, όμως, ότι κάθε οριζόντιο μέτρο το οποίο εισάγεται με ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος, πάνω στο οποίο θα φορολογηθεί μια μερίδα πολιτών, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, κινείται σε κατευθύνσεις που θέλουν διορθώσεις, διότι πολλές φορές δημιουργούνται αδικίες και πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα.

«Πρέπει», όπως είπε, «να επεκταθούν τα είδη των εισοδημάτων που μειώνουν το ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος και να συμπεριληφθούν ενοίκια. Επισήμανε εξάλλου ότι με τον μέσο ΚΑΔ, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας, διότι δεν έχουν τις ίδιες αμοιβές οι χειρουργικές με τις παθολογικές ειδικότητες, ούτε έχουν τα ίδια έξοδα ένας αναισθησιολόγος που δεν έχει ιατρείο με έναν μικροβιολόγο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!