Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σταύρος Κελέτσης Δράσεις για να γίνει βιώσιμη και σύγχρονη η αλιεία και η υδατοκαλλιέργεια

Για όλα όσα πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη ενός πλαισίου βιωσιμότητας προστασίας και αποκατάστασης των οικοσυστημάτων και των βιοαποθεμάτων μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, σε συνέδριο με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων αλιευτικής δραστηριότητας σε προστατευόμενες περιοχές» που διεξάγεται στο Μεσολόγγι.

Εντός του 2024, τόσο η χώρα μας όσο και τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να καταρτίσουν και να υποβάλουν "χάρτες πορείας" με χρονοδιάγραμμα έως το 2030, όπου θα περιγραφούν τις δράσεις για να καταστεί η διαχείριση της αλιείας πιο βιώσιμη και σύγχρονη, προκειμένου να προστατευτούν και να αποκατασταθούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων «είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην αλιευτική δραστηριότητα, η οποία είναι μια οικονομική δραστηριότητα που παρέχει οικονομικά μέσα βιοπορισμού σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες της κοινωνίας και από την άλλη, στην διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας και την εξασφάλιση της υγιούς κατάστασης των υδάτινων πόρων».

Ο κ. Κελέτσης στάθηκε στην προώθηση, από πλευράς ΥΠΑΑΤ, της εφαρμογής αειφόρων μεθόδων αλιείας και την επιστημονική έρευνα για την καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων και την προστασία των ευαίσθητων περιοχών.

«Συγχρόνως ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας με βιώσιμο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων. Επενδύουμε στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση αλλά και στην τεχνολογία» είπε και πρόσθεσε ότι «Προάγουμε την ανακύκλωση και τη μείωση των αποβλήτων που προκύπτουν από την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια αλλά και τη συνεργασία με άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς για την ανταλλαγή γνώσεων, τεχνολογιών και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!