Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σταύρος Κελέτσης Πάνω από 360 εκατ. ευρώ από το ΕΤΘΑΥ για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας

Περισσότερα από 360 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) την τρέχουσα προγραμματική περίοδο με σκοπό την επίτευξη των στόχων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, στην ημερίδα «Επαγγελματική αλιεία και προοπτικές εξέλιξης μέσα από κοινοτικά προγράμματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα χρήματα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την ενίσχυση οικονομικά βιώσιμων αλιευτικών δραστηριοτήτων, την μεταποίηση και την εμπορία των προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών, την ανάπτυξη των παράκτιων αλιευτικών κοινοτήτων και νησιωτικών περιοχών, την βιώσιμη διαχείριση της θάλασσας, την προστασία και αποκατάσταση της υδρόβιας βιοποικιλότητας και των υδρόβιων οικοσυστημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κελέτσης η αλιεία «αποτελεί σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα ενεργοποιώντας και ενισχύοντας μια σειρά από άλλες οικονομικές δραστηριότητες» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, ειδικότερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα καθώς είναι μια από τις πιο σημαντικές βιοποριστικές οικονομικές δραστηριότητες. Ο αλιευτικός μας στόλος περιλαμβάνει πάνω από 12.000 επαγγελματικά σκάφη και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους».

Τα συνολικά κονδύλια του ελληνικού προγράμματος για την περίοδο 2021-2027 ανέρχονται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 363,7 εκατ. ευρώ αποτελούν τη συνεισφορά της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!