Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Χρειάζονται στοχευμένες δράσεις για να επιτευχθεί η έμφυλη ισότητα στον επιχειρηματικό στίβο

«Η επίτευξη της έμφυλης ισότητας στον επιχειρηματικό στίβο μπορεί να προσθέσει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία. Για να εξαλειφθούν τα εμπόδια προς αυτή την επίτευξη, χρειάζονται στοχευμένες δράσεις».

Αυτό σημείωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μιλώντας στις εργασίες του, πρόσφατου, 6ου Μεσογειακού Συμποσίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη και σημαντικών ομιλητών.

Στην ομιλία της η κυρία Εφραίμογλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, σύμφωνα με το Global Entrepreneurship Monitor (GEM), η συμμετοχή των γυναικών στην επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο 80% της αντίστοιχης των ανδρών.

Ο αριθμός των γυναικών επιχειρηματιών αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν των ανδρών και η ψαλίδα κλείνει. Η επίτευξη της έμφυλης ισότητας στον επιχειρηματικό στίβο μπορεί να προσθέσει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία. Για να εξαλειφθούν τα εμπόδια προς αυτή την επίτευξη, χρειάζονται στοχευμένες δράσεις.

Το ΕΒΕΑ και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), των οποίων έχω την τιμή να ηγούμαι, αναλαμβάνουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στο επιχειρείν όπως η φιλοξενία στη Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α του ΕΒΕΑ και η δικτύωσή τους με πελάτες και επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και η εκπαίδευσή τους σε κλάδους της οικονομίας που υποεκπροσωπούνται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!