Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΘ Εκλογές 3 - 4 & 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΛΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρείες να συμμετέχουν  στην εκλογο-απολογιστική συνέλευση και στις εκλογές του Σωματείου μας. 

Με την συμμετοχή μας δυναμώνουμε την θέση μας. Ο κλάδος μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη  κινητικότητα, έτσι πολλοί εργαζόμενοι επιλέγουν την εναλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος για να  βελτιώσουν πιθανά την οικονομική τους θέση. Ωστόσο, βλέπουμε ότι παντού διαμορφώνονται  συνθήκες εργασίας με κοινά χαρακτηριστικά, όπως τα ζητήματα των υπερωριών και της εργασιακής  εξουθένωσης. Σε πολλούς χώρους ο ήδη χαμηλός μισθός, απαξιώνεται παραπέρα με τις  εξαντλητικές υπερωρίες. Με την συμμετοχή μας λοιπόν, ο καθένας από εμάς γίνεται κρίκος ώστε  συνολικά να βελτιωθούν οι συσχετισμοί στον κλάδο. 

Στο σωματείο μας αποφασίζουμε από κοινού το πλαίσιο πάλης, μέσα από τις συνελεύσεις μας.  Συζητάμε για ζητήματα που ξεκινούν από την εργασιακή μας καθημερινότητα και συνδέουμε καθετί  που μας αφορά. Οι καθηλωμένοι μισθοί, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό μας  αφορά όλους. Η ανασφάλεια που υπάρχει λόγω των αυξήσεων σε ήδη πλατιάς κατανάλωσης,  ενέργεια και ενοίκια σπιτιών επηρεάζει καθημερινά τις ζωές και το πορτοφόλι μας. Άρα,  καταλαβαίνουμε ότι η επίθεση γίνεται από όλες τις κατευθύνσεις και δεν φτάνει ο μισθός μας ούτε  μέχρι τα μέσα του μήνα. Το όπλο μας είναι η συσπείρωση και η οργάνωση.

Για όλα τα παραπάνω, διεκδικούμε Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με βάση τις σύγχρονες,  διευρυνόμενες ανάγκες μας. Κόντρα, στις αξιολογήσεις που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν για να  μας πιέσουν να γίνουμε λάστιχο. Απαιτούμε σταθερό εργάσιμο χρόνο εργασίας και αφήνουμε τους  αντεργατικούς νόμους, στα χαρτιά ( Ν. Γεωργιάδη και του προκατόχου του Χατζηδάκη)! Συντονίζουμε την δράση μας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους κόντεψαν να χάσουν τα  σπίτια τους από τις τράπεζες και τα funds. Στηρίζουμε έμπρακτα όσους πληγήκαν από τις πυρκαγιές  και τις πλημμύρες, λόγω της συνεχόμενης απαξίωσης της ζωής του λαού και των εργαζόμενων,  έναντι του κόστους για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, από τις πολιτικές όλων των  κυβερνήσεων, διαχρονικά. 

Η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας, η διεύρυνση του  μητρώου με νέα μέλη και η αύξηση των ψηφισάντων στις επικείμενες αρχαιρεσίες ειδικά από τους  μεγάλους χώρους δουλειάς, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τρανή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι  του κλάδου δεν συμβιβαζόμαστε με μισή ζωή, δεν δεχόμαστε ως κανονικότητα να δουλεύουμε όλη μέρα, μέσα την ένταση στα κόκκινα και στο τέλος να μην φτάνει και ο μισθός. Να γίνουμε όλοι μαζί φάρος ελπίδας για τους αγώνες που έρχονται και οι οποίοι θα μας βρουν νικητές καθώς το  δίκιο είναι με το μέρος μας! 

Συμμετέχουμε – Ψηφίζουμε, γιατί με πιο δυνατό σωματείο μπορούμε με καλύτερους όρους:

  • Να έχουμε ακόμα περισσότερες κατακτήσεις όπως αυτές που είχαμε σε μια σειρά χώρους  δουλειάς. Να δοθούν αυξήσεις, υπερωρίες, έξοδα μετακίνησης, εκπαιδευτικές άδειες. Να  παρθούν πίσω απολύσεις, αναγκαστικές άδειες, να δίνεται η άδεια μητρότητας αντίστοιχη  του ΟΑΕΔ στις νέες μητέρες που ασφαλίζονται στο ΣΟΕΛ κ.ά. 
  • Να πιέσουμε με μαζικές αγωνιστικές παρεμβάσεις για υπογραφή κλαδικής συλλογικής  σύμβασης βάσει του σχεδίου της ΠΟΛ. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, 7ωρο – 5μερο – 35ωρο.Καμία απλήρωτη υπερωρία, Διάλλειμα και εκπαιδεύσεις/ σεμινάρια εντός του  εργάσιμου χρόνου. Προσλήψεις νέων συναδέλφων για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου  δουλειάς. 
  • Να παρέμβουμε για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους εργασίας και ζωής μας. Να  διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα και μας τα στερούν κράτος, κυβερνήσεις και  εργοδοσία.
  • Να συμβάλουμε στην αλλαγή συσχετισμών στο εργατικό κίνημα υπέρ των εργαζομένων,  κόντρα στην κυβέρνηση, στα αφεντικά και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ξεπουλημένης  ηγεσίας της ΓΣΕΕ. 
  • Να δυναμώσουμε και να συντονίζουμε καλύτερα τη δράση μας με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, όπως το Σωματείο Εργαζομένων Deloitte (ΣΕD) αλλά και με τα άλλα κλαδικά  σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος απέναντι στον κοινό εχθρό, την ΕΕ, το κράτος,  τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους.  

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης παλεύει για:

  • Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Γεωργιάδη που επιπρόσθετα ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία 
  • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική  ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα  στο κράτος και στους εργοδότες.
  • Πλήρη προστασία του 8ωρού. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Διάλειμμα και εκπαιδεύσεις/  σεμινάρια εντός του εργάσιμου χρόνου.
  • Κάτω τα χέρια από τα Σαββατοκύριακα μας.
  • Προσλήψεις νέων συναδέλφων για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου δουλειάς.
  • Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με βάση τα χρόνια εργασίας αποσυνδεδεμένες  από εκβιαστικές αξιολογήσεις. Ξεπάγωσα 3ετιών χωρίς προϋποθέσεις
  • Επιστροφή από την τηλεργασία, όλων των συναδέλφων, που το επιθυμούν, στους χώρους  εργασίας με κάλυψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με κόστος των εργοδοτών.
  • Να παρθούν μέτρα, όπως αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, μείωση κόστους εισιτηρίων  ή επάνδρωση λεωφορείων για τους μεγάλους χώρους, ώστε να αντιμετωπιστεί εν μέρει η  τραγωδία του fly over.
  • Άμεση υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Λογιστών. 

«Κανένας εργαζόμενος μόνος του!» 

Όλες και όλοι στην Τακτική Εκλογο-Απολογιστική Γενική Συνέλευση, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32)

Συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας:

  • Κυριακή 3 Δεκέμβρη, 11πμ8μμ 
  • Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 4μμ-8μμ, ΕΚΘ (το πρωί η κάλπη θα βρίσκεται σε  χώρους εργασίας που θα ανακοινωθούν)
  • Κυριακή 10 Δεκέμβρη από 9πμ7μμ στο 2ο Λύκειο Θεσ/νίκης (Ικτίνου 5)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!