Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΒΕΑ Χωρίς εξαγγελίες για τις ΜμΕ ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

ΒΕΑ

18 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Χωρίς εξαγγελίες για τις ΜμΕ ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ-Δήλωση Προέδρου του ΒΕΑ κ. Παύλου Ραβάνη

Με εξαίρεση τα θετικά αναγκαία μέτρα, που αφορούν τους πληγέντες, την ανασυγκρότηση των περιοχών, τη δημόσια ασφάλεια, την Υγεία, τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για μια ακόμη χρονιά, δεν «χώρεσαν» στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Οι προσδοκίες μας, για μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των ΜμΕ, μέσω της φορολογίας, της συγκράτησης τιμών στην ενέργεια, ανάπτυξης εργαλείων και διευκόλυνσης της πρόσβασης στην χρηματοδότηση, δεν ευοδώθηκαν.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θα συνεχίσει να βάλλεται και την επόμενη περίοδο, να αγωνίζεται να ορθοποδήσει και να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό.

Έχουμε επισημάνει και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, εμφανίζουν αξιοσημείωτη δυναμική, στη διερεύνηση του επιχειρηματικού τους ορίζοντα. Ωστόσο, τα σημαντικά εμπόδια που παραμένουν, όπως: η υψηλή φορολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας, η πρόσβαση στην χρηματοδότηση και η απουσία χρηματοδοτικών εργαλείων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων τους, για βιώσιμη ανάπτυξη.

Να μην ξεχνάμε, ότι από την επιτυχημένη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, θα κριθεί τελικά και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να περιμένουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη λήψη νέων αναπτυξιακών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!