Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΔΥΠΑ Εκδήλωση για τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας

Την εκδήλωση «ΕΠΑΣ Μαθητείας & ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις του αύριο» διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί νέα πλατφόρμα σύζευξης και θα βραβευθούν απόφοιτοι των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη και του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Αμέσως μετά, σε ειδική θεματική συζήτηση, με τίτλο «Η διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες των επιχειρήσεων», θα παρουσιαστεί η καινοτόμος πλατφόρμα AppInterΝ, η οποία δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης εκπαιδευομένων και αποφοίτων των σχολών της ΔΥΠΑ με τις επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους με κατάλληλες δεξιότητες.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, η προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ΔΥΠΑ, Νάσια Θεοδωρίδου, ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, η Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, Ντόρα Οικονόμου και ο Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναστάσιος Τέλλιος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσει δεύτερο πάνελ, με θέμα «Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ», στην οποία θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της ΔΥΠΑ για τη συνεχή αναβάθμιση των σχολών.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η υποδιοικήτρια, Γιάννα Χορμόβα, η Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης, Αγγελική Φιλιππίδου, ο Διευθυντής της 1ης ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Ιωαννίδης, ο Καθηγητής ΕΠΑΣ Μαθητείας, Ξάνθης Χρήστος Δελής και η εκπρόσωπος της εταιρίας DNA Center, Χριστίνα Παρασκευοπούλου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων και αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει η ΔΥΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση δεξιοτήτων των νέων, μέσω της ενίσχυσης των 50 ΕΠΑΣ και 30 ΙΕΚ, που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα για τη νέα καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα AppInterΝ

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, με στόχο την προώθηση της μαθητείας ως τρόπου ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο, μέσω του οποίου διευκολύνεται στοχευμένα η διασύνδεση μεταξύ της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας, παρέχεται άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της εθνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, τις σύγχρονες απαιτήσεις σε δεξιότητες και τις εξελίξεις σε διάφορες επαγγελματικές ειδικότητες, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνονται οι εργοδότες να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, πρακτικής άσκησης και εργασίας προς τους μαθητές, σπουδαστές και απόφοιτους σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στη δημιουργία της πλατφόρμας συμμετείχαν από την Ελλάδα η ΔΥΠΑ, από την Ιταλία ο Δήμος Ρώμης (Roma Capitale) και το Πανεπιστήμιο Unitelma Sapienza, από την Ισπανία η PIMEC, συνομοσπονδία εργοδοτών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων της Καταλονίας και από το Βέλγιο ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Επαγγελματικής Κατάρτισης (EVTA). Επίσης, συμμετείχαν, ως «συνεργαζόμενοι εταίροι», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Εθνική Ένωση Δήμων Ιταλίας (ANCI) και o Δήμος της Πόλης L’ Hospitalet de Llobregat της Καταλονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα: https://www.appintern.eu/.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!