Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΒΚ Ζητείται στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας από την κυβέρνηση

Μέτρα για τη στήριξη των κλωστοϋφαντουργίας ζητά από την κυβέρνηση ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ).

Συγκεκριμένα, εν όψει της 87ης ΔΕΘ, ο κ. Κούρταλης δήλωσε: «Το παραγωγικό μας σύστημα στηρίζεται κατά κύριο λόγο, για την δημιουργία του ΑΕΠ, στον τουρισμό και την παροχή μικρής προστιθέμενης αξίας και χαμηλής παραγωγικότητας υπηρεσιών.

Το μοντέλο, όμως, αυτό έχει εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του και τον δυναμισμό του, με συνέπεια, η ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανίας για την ευρύτερη συμβολή της στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια να είναι σήμερα επιτακτικά επίκαιρη. Ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας της χώρας, υπήρξαν, διαχρονικά, οι κλωστοϋφαντουργικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες, οι οποίες καλούνται να ενισχύσουν τον παραγωγικό μας ιστό, ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστικός».

Σύμφωνα με τον κ. Κούρταλη «η κυβέρνηση οφείλει, στα πλαίσια μια δυναμικότερης αναπτυξιακής πολιτικής να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε η βιομηχανία να εδραιωθεί ως βασικός αναπτυξιακός πυλώνας και η κλωστοϋφαντουργία να ξαναγίνει κύριος μοχλός της βιομηχανικής μας επέκτασης: Εξαλείφοντας τα διάσπαρτα αντικίνητρα για τη δημιουργία νέων κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων αλλά και τον εκσυγχρονισμό και τη μεγέθυνση των παλαιοτέρων. Διευρύνοντας τις ευκαιρίες συμμετοχής περισσότερων κλωστοϋφ/κών μονάδων στους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, για την αύξηση του όγκου και την αναβάθμιση της ποιότητας της βιομηχανικής μας παραγωγής και των εξαγωγών. Ενθαρρύνοντας το τραπεζικό σύστημα να εγκαταλείψει παλιές και ξεπερασμένες νοοτροπίες και να χρηματοδοτήσει τις δυναμικές και βιώσιμες μονάδες, ενός κλάδου με ευοίωνες προοπτικές, όπως η κλωστοϋφαντουργία που τώρα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!