Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Ευνοϊκές οι συνθήκες διεύρυνσης των επιχειρηματικών σχέσεων με την Κορέα

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κορέας (KCCI) υπέγραψαν η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και ο αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του KCCI, Λι Σεόνγκ Γου.

Στόχος του Μνημονίου είναι η θέσπιση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων για την προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή πληροφοριών για τις αγορές της Ελλάδας και της Νότιας Κορέας, τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν, καθώς και η διοργάνωση εμπορικών αποστολών.

Η κυρία Εφραίμογλου, δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Νότια Κορέα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, που έχουν ενισχυθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε πολιτικό, πολιτιστικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο - με βασικούς πυλώνες τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να επιδιώξουμε τη διεύρυνση και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευκαιρίες αναδύονται σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία, τα γεωργικά προϊόντα, ο τουρισμός, το διαμετακομιστικό εμπόριο κ.ά. Η Ελλάδα είναι, επίσης, ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για την ανάπτυξη επενδύσεων, που παρέχουν ασφαλή και αξιόπιστη πρόσβαση στην αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως ΕΒΕΑ, έχουμε την πείρα, την τεχνογνωσία να συμβάλουμε στην αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της κορεατικής επιχειρηματικής κοινότητας. Η υπογραφή του Μνημονίου αποτυπώνει την κοινή μας βούληση να φέρουμε κοντά τις επιχειρήσεις-μέλη μας. Να δημιουργήσουμε ποιοτικές ευκαιρίες δικτύωσης και να στηρίξουμε την ανάπτυξη νέων, γόνιμων συνεργασιών με αμοιβαία οφέλη. Έχω τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα, θα αποδώσει σύντομα καρπούς».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του KCCI αναφέρθηκε στη σημασία της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και στη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργειών μεταξύ ελληνικών και νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!