Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΦΕΕ Ρόδου Παρατάσεις υποβολών

ΕΛΦΕΕ Ρόδου

ΠΡΟΣ:

  1. Υπουργό Οικονομικών κ. Κ.Χατζηδάκη
  2. Υπουργό Εργασίας κ.Α.Γεωργιάδη

Θέμα: «Παρατάσεις υποβολών»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Είμαστε βέβαιοι πως παρακολουθείτε κι εσείς το δράμα που για 7η ημέρα βιώνουμε στο νησί μας τη Ρόδο, με την πύρινη λαίλαπα να σαρώνει στο διάβα της φυσικό τοπίο και περιουσίες, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα όσων μάχονται για την κατάσβεσή της αλλά και όσων ευάλωτων συμπολιτών μας εκκενώνουν τους οικισμούς που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.

Από τον αγώνα αυτόν που δίνουμε, ως επί το πλείστον μόνοι μας, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι συνάδελφοί μας οι οποίοι έκλεισαν εξ’ ανάγκης τα γραφεία τους και συνένωσαν τις δυνάμεις τους με επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, είτε για να ταχθούν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα στο μέτωπο είτε για να στηρίξουν με ίδια μέσα και πόρους τη μετακίνηση και φιλοξενία πυρόπληκτων και επισκεπτών.

Οι συνεχείς επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και του internet,  που λαμβάνουν χώρα διαρκώς στο νησί, έχουν σαν συνέπεια το προσωπικό ασφαλείας των γραφείων μας να αδυνατεί να εργασθεί απρόσκοπτα. Μοιραία, η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων καθίσταται αμφίδρομα αδύνατη και μέχρι να σβήσει ολοκληρωτικά η πυρκαγιά, δεν προβλέπεται κανείς μας να λείψει από το μετερίζι που τάχθηκε να υπηρετήσει. Πολίτης, επιχειρηματίας ή λογιστής. 

Από την πλευρά μας λοιπόν εκπληρώνουμε το καθήκον μας με κάθε τρόπο.

Περιμένουμε λοιπόν και από την πλευρά σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι, να εκπληρώσετε το δικό σας καθήκον και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των πολιτών, δια μέσω των γραφείων μας, σε ρεαλιστικό χρόνο.

Σε ότι αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, φρονούμε ότι πέραν όσων έχουν εκφραστεί από όλους τους φορείς, επιβάλλεται να δοθεί για όλα τα φορολογικά αντικείμενα, πλην εισοδήματος, που λήγουν στις 31/07/2023, παράταση μέχρι 31/08/2023, ενώ για εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον μέχρι 30/09/2023. Εξάλλου, κανείς στη Ρόδο δεν περιμένει ένα Market Pass για να ανακουφίσει τις πληγές του, γιατί αυτά που χάσαμε είναι πολύ περισσότερα, δεν αποτιμώνται σε χρήμα και δεν ανακτώνται με την υποβολή των δηλώσεων στις 31/07/2023. 

Σε ότι αφορά στις εργατικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, φρονούμε ότι η υποβολή των ΑΠΔ Ιουνίου που λήγει στις 31/07/2023 πρέπει να μεταφερθεί τουλάχιστον για 31/08/2023, ενώ για τις λοιπές τρέχουσες υποβολές (προσλήψεις, απολύσεις, τροποποιήσεις κλπ) που θα τελεστούν από σήμερα, να υπάρξει περίοδος ανοχής του συστήματος μέχρι τις 31/08/2023 όπου θα μπορούν να υποβληθούν χωρίς την επιβολή κυρώσεων. 

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Παπαγρηγορίου Νικόλαος

Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Β’ Αντιπρόεδρος
Δαμιανός Μιχαήλ

Η Γενική Γραμματέας
Ξανθοπούλου Ειρήνη

Ο Ταμίας
Βασιλείου Χαράλαμπος

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Χαροκόπος Ιωάννης

Το Μέλος
Τορούμογλου Σάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!