Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Όλγα Κεφαλογιάννη Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών

Σε απευθείας συνδέσεις από τη Ρόδο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρέθεσε συνεντεύξεις σε διεθνή Μέσα για τη διαχείριση της κρίσης στον τομέα του Τουρισμού, προκειμένου να δώσει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Πρωταρχικός στόχος στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, ήταν το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή έγιναν συντονισμένες ενέργειες και λήφθηκαν μέτρα προστασίας ώστε να μην κινδυνεύσει ή τραυματιστεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε στα βρετανικά μέσα Sky News, BBC News και ΒΒC Radio, λέγοντας πως «ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που έχει δει ποτέ η Ελλάδα καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν άγγιξε τις 19.000, εκ των οποίων 16.000 μεταφέρθηκαν από τη στεριά ενώ 3.000 δια θαλάσσης».

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αλληλεγγύη τόσο των Ροδιτών όσο και των εθελοντών που έτρεξαν από κάθε σημείο της χώρας να συνδράμουν, ήταν συγκινητική και αυτό αποτυπώθηκε στο ότι οι τουρίστες από την πρώτη στιγμή είχαν τις απαραίτητες παροχές και τη φιλοξενία σε δημόσιες δομές, ούτως ώστε να αισθανθούν ασφαλείς παρά την απροσδόκητη κρίση. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού έχει επηρεαστεί» ανέφερε η υπουργός στο BBC Radio. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι το 50% του νησιού έχει επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα».

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη «η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις».

Για το θέμα της διαχείρισης των επιπτώσεων η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει πολλές και διαφορετικές κρίσεις. Πάντα όμως κατάφερνε να τις ξεπερνάει με επιτυχία γιατί υπάρχει επαγγελματισμός, μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκόμενων».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «άμεση προτεραιότητα είναι η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους, ενώ ήδη μεγάλοι διοργανωτές ταξιδιών στέλνουν αεροπλάνα με κενές θέσεις προκειμένου να παραλάβουν τους ξένους επισκέπτες».

Η υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός κ. Ράπτη συμμετείχαν διαρκώς στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων για την εκτίμηση και κατόπιν άμεση διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Η κ. Κεφαλογιάννη κατά την ενημέρωση της, εντός των κέντρων φιλοξενίας, συνομίλησε με τους υπεύθυνους άμεσης φροντίδας, εθελοντές και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ τους ευχαρίστησε δημόσια για τη συλλογική άνευ προηγούμενου προσπάθεια συντονισμού και αλληλοβοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!