Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων Δελτίο τύπου για το θέμα των Φορολογικών Δηλώσεων

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων

20 Ιουλίου 2023

Δελτίο τύπου για το θέμα των Φορολογικών Δηλώσεων

Ο Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων έχει ενημερώσει όλους τους Βουλευτές του Ν. Χανίων για το πρόβλημα της εσφαλμένης ημερομηνίας λήξης των Φορολογικών Δηλώσεων και φέτος, η οποία δυστυχώς συνοδεύεται και με την απ’ αιώνος τακτική της Διοίκησης, να λύνει ένα εμφανές πρόβλημα την τελευταία ημέρα, τακτική που έχει αρνητικές συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία  των επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών.

Αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει άμεσα, δεν τιμά κανέναν καθώς δεν αποτελεί μέρος της χρηστής Διοίκησης.

Πριν την ενημέρωση των Βουλευτών κάθε Νομού από τα πρωτοβάθμια όργανα των Λογιστών έχει προηγηθεί η προσπάθεια της Ομοσπονδίας, η οποία τεκμηρίωσε στους αρμόδιους τους λόγους που πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, αλλά η Διοίκηση του σχετικού Υπουργείου δεν προέβει ακόμα στην επίλυση του θέματος.

Η προσπάθεια αυτή, έχει αναπτυχθεί παράλληλα από περίπου 50 συλλόγους Λογιστών – Φοροτεχνικών της Επικράτειας, παρουσιάζοντας έτσι το θέμα στην πραγματική του διάσταση, υποστηρίζοντας  την προηγούμενη προσπάθεια της Ομοσπονδίας

Να υπενθυμίσουμε πως μόνο στον Ν Χανίων υπάρχουν μόνο για τα φυσικά πρόσωπα (όχι και τα νομικά) πάνω από 20.000 ανυπόβλητες φορολογικές δηλώσεις !!

Ζητάμε την άμεση λύση του προβλήματος που αφορά την λήξη των φορολογικών δηλώσεων κατά πως έχει αναφερθεί και τεκμηριωθεί από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ).

Ζητάμε επίσης την απόσυρση της τακτικής «απάντηση την τελευταία στιγμή»  καθώς αυτή δεν αρμόζει σε ένα δίκαιο και ηθικό κράτος.

Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να ορίζονται σωστές ημερομηνίες λήξης των υποχρεώσεων του φορολογούμενου πολίτη ώστε μετά δικαίως να είναι αυστηρά αμετάκλητες.

Με εκτίμηση
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωστής

Η Αντιπρόεδρος
Δασκαλάκη Αθηνά

Η Γραμματέας
Σαριδάκη Μαρίνα

Ο Ταμίας
Μυλωνάκης Εμμανουήλ

Το Μέλος
Σγουράκη Ευφροσύνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!