Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΑΕΕ - ΟΑΣΕ Νέα ΣΣΕ υπέγραψαν οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι εργαζόμενοί τους

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) για τη διετία 2023- 2024 υπέγραψαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΣΣΕ λαμβάνει υπόψη της τον πληθωρισμό και περιλαμβάνει ευνοϊκούς όρους και αμοιβές καθώς και μία σειρά από παροχές για τους εργαζόμενους του κλάδου. Επιπλέον είναι ενιαία για όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τα δύο μέρη συμφώνησαν να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση της υποχρέωσης που έχει το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ (το επικουρικό ταμείο ασφάλισης των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες) για τη δημιουργία ατομικών λογαριασμών. Η διαδικασία αυτή τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σχολίασε : «Η φροντίδα για τους ανθρώπους της αγοράς ήταν και παραμένει πάντα προτεραιότητα για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Η ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι στο σύνολό της ιδιαίτερα ευνοϊκή. Διασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς όρους και αποτελεί σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Επιπλέον, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων - ασφαλισμένων του επικουρικού Ταμείου του ασφαλιστικού κλάδου συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες για τη λειτουργία των ατομικών λογαριασμών σύμφωνα με το καταστατικό του και την κείμενη νομοθεσία. Με αυτό τον τρόπο προωθούμε τη διαφάνεια, την ανταποδοτικότητα και τη βιώσιμη λειτουργία του ΤΕΑ- ΕΑΠΑΕ.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!