Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΒΕΑ Οι ΜμΕ του Αγ. Δημητρίου στο επίκεντρο συνάντησης με τον υποψήφιο Δήμαρχο

ΒΕΑ

3 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Αγ. Δημητρίου στο επίκεντρο συνάντησης της Διοίκησης του Β.Ε.Α. με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ. Παπατριανταφύλλου

Τις θέσεις και προτάσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και τα σύγχρονα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες επιχειρήσεις  – μέλη του, που αναπτύσσονται στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, έθεσε η Διοίκηση του Β.Ε.Α, με τον Α΄ Αντιπρόεδρο Κώστα Δαμίγο και τον Γεν. Γραμματέα Γιάννη Μάνο, στον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου, Γιώργο Παπατριανταφύλλου, σε συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο.

Τέθηκαν θέματα με βάση προτάσεις του Β.Ε.Α, όπως:

  • η διατήρηση των μικρών εργαστηρίων – βιοτεχνιών της περιοχής και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας σε παραδοσιακούς κλάδους της βιοτεχνίας, που αξίζει να διατηρηθούν,
  • η ελάφρυνση σε δημοτικά τέλη και ο εξορθολογισμός τους, ανάλογα με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε επιχείρησης,
  • η αξιοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των μικρομεσαίων, που στηρίζει σταθερά και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο,
  • η ανάπτυξη δικτύου «πράσινων» σημείων στο Δήμο και θεματικών κέντρων επιχειρηματικότητας,
  • η στήριξη των επιχειρήσεων σε θέματα χωροθεσίας, περιβάλλοντος, απλούστευσης των διαδικασιών και επιμόρφωσης των επιχειρηματιών, με στόχο την ανάπτυξή τους.

Από την πλευρά του, ο κος Παπατριανταφύλλου, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, για την ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση της πόλης, των πολιτών και των επαγγελματιών του Δήμου, με στόχευση σε λύσεις πρασίνου, ρυμοτομίας, αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων, ψηφιακής αναβάθμισης.  

Τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί  έμφαση την υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία, ξεκινώντας με την στήριξη για δημιουργία μικρών υγιών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ειδικότερα της καινοτόμου. Ζήτησε μάλιστα, την συμβολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στην χαρτογράφηση των βιοτεχνικών επαγγελματικών μονάδων, ώστε να βρεθεί μέσω συνεργειών, η λύση σε διάφορα διοικητικά και χωροταξικά τους θέματα, κατά την δραστηριοποίησή τους στην πόλη,  καθώς επίσης και τη δημιουργία εθελοντικών δικτύων συνεργασίας μεταξύ των εμπόρων και των πολιτών, προς όφελος της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά του Β.Ε.Α., υπήρξε θετική ανταπόκριση και προθυμία, σε ενεργό συμμετοχή και συνεργασία με τις δομές του Δήμου, από την επόμενη κιόλας ημέρα, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα στην πόλη, προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!