Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΕ Η ναυτιλία προσφέρει βιώσιμες λύσεις χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

Η ναυτιλία των Ελλήνων βρίσκει λύσεις, επικεντρωμένη στον σεβασμό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία των εθνών, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής.

Η κ. Τραυλού πρόσθεσε ότι στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, η ναυτιλία αναδείχθηκε η ακλόνητη σταθερά στην ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου, αναφέροντας ότι πιστή στις αξίες του υγιούς ανταγωνισμού, προσέφερε βιώσιμες λύσεις χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Είπε επίσης ότι ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, σε μια εποχή τεχνολογικής επανάστασης, όπου τεχνητή νοημοσύνη και μηχανές, εάν δεν τις διαχειριστούμε σωστά, θα εναντιωθούν απέναντι στον ίδιο τους τον δημιουργό… τον άνθρωπο.

Η πρόεδρος της ΕΕΕ δήλωσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, να αντιληφθούν, κατ' αρχάς η κοινωνία αλλά και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, την σημαντικότητα του έργου της ναυτιλίας, αλλά και τα δεδομένα του κλάδου μας ανά εποχή.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ως αξιόπιστος, παγκοσμίου κύρους συνομιλητής σε όλα τα fora, εργάζεται ώστε να αναδεικνύει, προς κάθε κατεύθυνση, τη στρατηγική διάσταση των υπηρεσιών που προσφέρει η ναυτιλία.

"Όλοι εμείς εδώ, η ναυτιλία των Ελλήνων, έχουμε μονόδρομο και αυτοσκοπό να βρίσκουμε λύσεις, να ηγούμαστε των εξελίξεων, να ενώνουμε τον κόσμο" τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ, κ. ΥU Zeng Gang, είπε ότι αναμφισβήτητα, η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά μια μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο με το λιμάνι του Πειραιά ως αποτέλεσμα των υψηλών επενδύσεων για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του να μπορεί να ανταποκρίνεται σήμερα πιο αποτελεσματικά από ποτέ στις αυξημένες αυτές απαιτήσεις που προκύπτουν ακριβώς εξαιτίας της κορυφαίας θέσης της χώρας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τόνισε επίσης ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, το πρώτο στη μεταφορά επιβατών και το τρίτο λιμάνι βάσης-homeport για την κρουαζιέρα στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η ΟΛΠ Α.Ε. έχει κύριο στόχο την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας του λιμανιού και επιδιώκει να συνεχίσει να ενισχύει τη ναυτιλιακή βιομηχανία και να συμβάλλει στην ευημερία της χώρας μέσω της ακμάζουσας βιομηχανίας μεταφορών, τουρισμού και εμπορίου.

Τα έργα εκσυγχρονισμού του λιμένος βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις υποδομές, στη τεχνολογία σε υπηρεσίες ψηφιοποίησης και καινοτομίας, αναφορικά με όλες τις κρίσιμες λιμενικές λειτουργίες είπε.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Ναυτεμπορική Σπύρος Κτενάς σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε ότι η παρουσία σας εδώ αποτελεί μία τρανή απόδειξη ότι νιώθετε τη Ναυτεμπορική ως φιλόξενο σπίτι. Έτσι θα θέλαμε και εμείς να νιώθετε.

Πρόσθεσε ότι η Ναυτεμπορική γεννήθηκε εδώ στον Πειραιά και για έναν αιώνα η καρδιά και το μυαλό της υπάρχουν στον παλμό της ναυτιλίας.

Ο κ. Κτενάς ανέφερε εξάλλου ότι η ναυτοσύνη αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ελληνικής ναυτιλίας και δεν είναι τυχαίο ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες θέλουν Έλληνες τόσο στα πλοία τους όσο στα γραφεία, θέλουν Έλληνες να τα κυβερνούν .

Πρόσθεσε εξάλλου ότι σήμερα βρισκόμαστε εν μέσω σοβαρών και μεγάλων διλημμάτων που αλλάζουν τον τρόπο λειτουργία της ναυτιλίας.

"Η ψηφιοποίηση η τεχνητή νοημοσύνη και η απανθρακοποίηση είναι ορισμένες από τις προσκλήσεις που τα στελέχη της ναυτιλίας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν" είπε

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!