Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

KYC-HDB Θετική ανταπόκριση των τραπεζών σε 6.008 αιτήσεις νέων δανείων στις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας KYC-HDB για τα τρία νέα προγράμματα

Θετική ήταν η ανταπόκριση των τραπεζών σε 6.008 αιτήσεις νέων δανείων συνολικού ύψους, περίπου, 1,5 δισ. ευρώ στις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας KYC για τα τρία νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 'Αδωνις Γεωργιάδης:

«Έχοντας ήδη συμβάλει στη χρηματοδότηση πάνω από 40.000 ελληνικών ΜμΕ τα τελευταία 3 χρόνια , Η @HDB_GR έχει λειτουργήσει την νέα Πλατφόρμα KyC προσδοκώντας να βοηθήσει την διεύρυνση του αριθμού των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της .

Μέχρι σήμερα σε δύο μόνον εβδομάδες λειτουργίας του νέου χρηματοδοτικού μας εργαλείου και της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Το Σύνολο επιχειρήσεων που συνδέθηκαν στην πλατφόρμα KYC της HDB: 17.101

1: Δεν είχαν φορολογική ενημερότητα (έχουν οφειλές προς το δημόσιο): 3.237 (19%)

2: Αδυναμία έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας στα προγράμματα που απαιτούν: Απο σύνολο 9.469 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν 702 επιχειρήσεις είχαν οφειλές στον ΕΦΚΑ. Ποσοστό αποτυχίας: 7.5%

3: Ελέγχθηκαν για τον Τειρεσία: 9.074 επιχειρήσεις και απέτυχαν στον έλεγχο: 112 επιχειρήσεις (1.2%)

Ήδη πλέον των 6.000 αιτήσεων δανείων αποκλειστικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν εγκριθεί και προχωρούν».

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα Know Your Customer (KYC) της HDB επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους με απλές διαδικασίες, να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με μία και μόνη αίτηση και -εφόσον είναι επιλέξιμοι (φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι και χωρίς εκκρεμότητες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ)- η αίτηση τους για τη χρηματοδότηση να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμη σε όσες τράπεζες εκείνοι επιλέξουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!