Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμας Θέλουμε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην έρευνα και την καινοτομία

Στα δύο λεπτά που διαρκεί το απολογιστικό βίντεο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ενδεικτικές πολιτικές για την Ελλάδα στην οικονομία και στον ρυθμό ανάπτυξης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της Έρευνας & Καινοτομίας, καθώς η Ελλάδα κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στη βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022.

Με αφορμή το απολογιστικό βίντεο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Όλες και όλοι οι χιλιάδες νέες και νέοι επιστήμονες, ερευνητές-ερευνήτριες και επιχειρηματίες, που με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και επιμονή επιχειρούν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των οραματικών πρωτοβουλιών που αναπτύξαμε αυτά τα 4 χρόνια. Υλοποιώντας ένα συνεκτικό σχέδιο, που απαντά ουσιαστικά στις ανάγκες τους και τους δίνει τα εργαλεία να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να ανοιχθούν με αυτοπεποίθηση στις ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές. Με αυτούς τους εξαιρετικούς επιστήμονες η Ελλάδα μπορεί, αξίζει και ναι, θα συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές στον 21ο αιώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον αρμόδιο υφυπουργό Χρίστο Δήμα για αυτά τα 4 όμορφα και δημιουργικά χρόνια».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης, θέλαμε να δείξουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά που πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια, μέσα από ένα σύντομο βίντεο. Περιγράφει επιλεγμένα κάποιες από τις πρωτοβουλίες που προωθήσαμε, τις συνθήκες που καλλιεργήσαμε και μερικά από τα απαραίτητα εργαλεία που παρέχει πλέον η Πολιτεία, ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα. Θέλουμε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για αυτή την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα 4 χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!