Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δείκτες "ασφυξίας στην αγορά"

Περισσότερες από 143 χιλιάδες ήταν οι νέες καταχωρήσεις στη «μαύρη» λίστα του Τειρεσία το πρώτο εξάμηνο φέτος, μόνο από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Τειρεσίας ΑΕ, που ανακοίνωσε χθες τoυς "δείκτες ασφυξίας" του Ιουνίου.

Ειδικότερα τα ποσά των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, τον Ιούνιο κινήθηκαν πτωτικά.

Πιο αναλυτικά τον τον Ιούνιο σφραγίστηκαν 11.538 επιταγές ύψους 99,08εκ ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 41,12% σε ετήσια βάση (-16% σε σχέση με τον Μάιο 2012).

Επίσης απλήρωτες έμειναν 9.118 συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 13,94εκ ευρώ, και αυτό το ποσό είναι μειωμένο κατά 12,58% σε ετήσια βάση και κατά 19,9% σε σχέση με τον Μάιο του 2012.

Από την αρχή του χρόνου έχουν σφραγιστεί 77.508 επιταγές συνολικής αξίας 827,26 εκ ευρώ και δεν έχουν πληρωθεί 65.589 συναλλαγματικές ύψους 103,5 εκ ευρώ.

Σωρευτικά τα φέσια το πρώτο εξάμηνο του χρόνου έφτασαν στο ποσό των 930,76εκ ευρώ από 1,1δισ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!