Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΙΟΒΕ Εξασθένιση των προσδοκιών στη βιομηχανία τον Απρίλιο

Εξασθένισε τον Απρίλιο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία ανερχόμενος στις 108,9 μονάδες (από 109,2 μονάδες τον Μάρτιο), οριακά υψηλότερα από το αντίστοιχο περυσινό (108,8 μονάδες).

Όπως σημειώνεται στο δελτίο εξελίξεων στη βιομηχανία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), παραμένει η αρνητική επίδραση από τη συνεχιζόμενη, αλλά ηπιότερη, τάση ενίσχυσης των τιμών στα τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά, με την κατανάλωση, ωστόσο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Αν και κυριαρχούν θετικές προσδοκίες, υπάρχει στάση αναμονής ενόψει της οικονομικής πολιτικής που θα διαμορφωθεί μετεκλογικά, καθώς και των υπολοίπων δεδομένων στο ευμετάβλητο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα.

Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τον Μάρτιο. Σε ετήσιο επίπεδο, η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε 0,2% στην Ελλάδα, έναντι εντονότερης εξασθένισης 1,3% στην ΕΕ27. Επιπλέον, η εγχώρια μεταποίηση κινήθηκε ανοδικά κατά 7,5%.

Όπως αναφέρει το ΙΟΒΕ, υπήρξε νέα αύξηση των εξαγωγών της βιομηχανίας, 21,3% τον Φεβρουάριο καθώς και μείωση εμπορικού ελλείμματος στα 3,2 δισ. ευρώ, από 3,7 δισ. ευρώ ένα έτος πριν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!