Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΚΙΟΕ Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων

Με χθεσινή του ανακοίνωση το ΟΕΕ «χαιρετίζει» την πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη, που δίνει τη δυνατότητα να εγγραφούν στο μητρώο των εσωτερικών ελεγκτών του ΟΕΕ,  φυσικά πρόσωπα που δεν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, αλλά εργάζονται ως εσωτερικοί ελεγκτές κατά την ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νόμου, που θέτει τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος.

Ωστόσο η παραπάνω θέση δεν είναι απόφαση του ΟΕΕ. Μήπως είναι κομματική σας υποχρέωση κ. Πρόεδρε ;

Απόφαση της ΚΔ του ΟΕΕ για αυτή την πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν υπάρχει.

Ως μέλος της ΚΔ σας ενημερώνω ότι δεν έχει συζητηθεί ΠΟΤΕ το θέμα της εγγραφής μη μελών στο μητρώο των εσωτερικών ελεγκτών του ΟΕΕ. 

Οσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΟΕΕ αποτελούν απόψεις του Προέδρου και ίσως του Προεδρείου της ΚΔ και έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μελών του ΟΕΕ, τα οποία έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε.

Λυπούμαστε αλλά για μια ακόμα φορά ο  Πρόεδρος του ΟΕΕ και το προεδρείο της ΚΔ λειτουργούν εξομοιώνοντας τους αποφοίτους Οικονομικών σχολών με εργαζομένους που δεν έχουν καταβάλει την ανάλογη προσπάθεια και με τις πράξεις τους αυτές υπονομεύουν όσες  προσπάθειες έγιναν και όσες θα ακολουθήσουν στην κατεύθυνση της προστασίας του χώρου από όσους δεν έχουν πτυχίο οικονομικής ή άλλης αναγνωρισμένης σχολής.

Ντροπή μόνο ντροπή σε αυτούς που έχουν υποχρέωση να διαφυλάσσουν το επάγγελμά και να στηρίζουν τους συνάδελφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!