Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΘ Συμμετέχουμε στη νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία

Νέα 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11:00 π.μ., ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΕΛΘ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της πόλης μας στις 6 Μάρτη. Το απεργιακό μπλοκ της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης είχε σύνθημα : Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές! Όλοι μαζί, σωματεία, φοιτητές, λοιποί φορείς στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα οργής, αλλά και πάλης πως δεν θα ξεχάσουμε, άρα δεν θα σταματήσουμε εδώ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουμε τον αγώνα. Η νέα απεργία να είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί:

  • Μας εξοργίζει η εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος την ασφάλειά μας στις μεταφορές, την  περίθαλψή μας, τα μέτρα προστασίας της υγείας μας (φυσικής και ψυχολογικής) στην εργασία, την αντισεισμική-αντιπλημμυρική-αντιπυρική θωράκιση. Κόστος που επειδή δεν αποφέρει αντίστοιχο έσοδο δεν επιλέγεται ως «επένδυση».
  • Μας εξοργίζει ότι αυτό το κόστος οδηγεί ακόμα και στον χαμό τόσων συνανθρώπων μας!
  • Μας εξοργίζει η προσπάθεια απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.

Δεν φταίει η κακιά στιγμή, ούτε η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων και η πολιτική της εμπορευματοποίησης την οποία υπηρετεί -ανεξάρτητα αν είναι ιδιωτική ή δημόσια μια επιχείρηση-, που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη «ζυγίζει» στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό το κράτος (με όποια κυβέρνηση) είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, να πλειστηριάζει τα σπίτια του λαού και να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις. Αυτό το κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και σωματείων των μεταφορών λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα. Βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που απαιτούν μέτρα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, προσλήψεις, εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση του “ανθρώπινου λάθους”.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομολόγητη συνήθεια σε πλήθος εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Τα λεγόμενα πρωτόκολλα υγείας στην πανδημία που άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα τις δυνατότητες κερδοφορίας των επιχειρηματιών του τουρισμού, είναι νωπά στη μνήμη. Για τον ίδιο λόγο ονόμαζαν “πολυτέλεια” τη δημιουργία ΜΕΘ, έκλειναν δημόσια νοσοκομεία. Το κέρδος τσακίζει μισθούς και δικαιώματα συνολικά και βάζει στο περιθώριο τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, όλης της κοινωνίας.

Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις ανάγκες του λαού. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές. Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, τρέμουμε στη σκέψη να έρθουν «σκηνές Τουρκίας» στον πρώτο δυνατό σεισμό!

Το κέρδος είναι αιτία για τα πλωτά φέρετρα του "Δύστος" και του "Σάμινα", για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, για τα εκατοντάδες εργοδοτικά ατυχήματα σε χώρους δουλείας.

Το κέρδος είναι η αιτία για την εντατικοποίηση της δουλειάς για τα ατελείωτα ωράρια και την έλλειψη μέτρων υγιεινής στον κλάδο μας που οδηγούν σε εκτόξευση των μυοσκελετικών παθήσεων, προβλημάτων όρασης, ψυχοσωματικών παθήσεων, κρίσεων πανικού κλπ. Η παντελής αδιαφορία τους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι για τον κλάδο μας δεν αναγνωρίζεται καμιά επαγγελματική ασθένεια παρά τις κινητοποιήσεις μας, τα υπομνήματα μας, τα εξώδικα μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο τους!

Στις 16 Μάρτη απεργούμε για να γίνει πράξη το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Διεκδικούμε:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πύκνωση των δρομολογίων ΟΑΣΘ, με αξιόπιστα και κατάλληλα οχήματα, μείωση του εισιτηρίου!
  • Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Να ανοίξουν τώρα όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν στην πόλη μας.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Ύπαρξη Ιατρού Εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11:00 π.μ., ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΑΝΙΖΕΛΟΥ!

Το ΔΣ της ΕΛΘ

13.03.2023

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!