Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΘ Την Τετάρτη 8 Μάρτη, απεργούμε

ΕΛΘ

Την Τετάρτη 8 Μάρτη, απεργούμε!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου! Δεν θα περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. 

Παλεύουμε για σύγχρονες - ασφαλείς - φτηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό, κόντρα στην  εγκληματική πολιτική του κέρδους. 

Ό,τι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων  των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες  τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μέχρι τώρα όσο και της ίδιας της εταιρείας  Hellenic Train που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων βάζοντας  έτσι καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν φταίει μόνο ένας άνθρωπος για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που  κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων! Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν μπορούν να  κρυφτούν πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα, κατόπιν εορτής! 

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και  στις πλημμύρες, στους σεισμούς, μετά από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα. Η πραγματική αιτία του πολύνεκρου  εγκλήματος είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ζυγίζει τις ζωές  μας, με το κέρδος. 

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης! 

Η οργή και η θλίψη πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα και διεκδίκηση. Όλοι εμείς, που από τύχη δεν βρεθήκαμε στο  συγκεκριμένο δρομολόγιο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις  μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, την ζωή των φίλων μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Κάθε μέρα  γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για οργάνωση, είναι η μόνη λύση που έχουμε στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστές στον  σιδηροδρομικό σταθμό είχαν προειδοποιήσει και την διοίκηση και το αρμόδιο υπουργείο με ανακοινώσεις και με  απεργίες...αλλά κάποιοι τους θεώρησαν γραφικούς και αγνόησαν τα αιτήματα τους για μέτρα ασφαλείας, αφού θεωρούν  κόστος την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της! Μόνο ο ταξικός αγώνας μπορεί να βάλει την ανθρώπινη ζωή πάνω  από τα κέρδη. Όλα αυτά τα νέα παιδιά δεν ήταν εισιτήρια, ήταν ανθρώπινες ζωές! Όλοι μας είμαστε εργαζόμενοι με  ανάγκες και δικαιώματα, όχι επένδυση και μισθολογικό κόστος. 

Τελικά αυτό που συνέβη στα Τέμπη, είναι απλά η εφαρμογή της πολιτικής που ζυγίζει τις ανάγκες  μας με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! 

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι με ένα κράτος και μια πολιτική, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και να κατοχυρώσουν  τα κέρδη τους, εγκληματούν διαρκώς ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό. Άλλοτε θυσιάζοντας τους όρους επιβίωσής  μας και το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, άλλοτε θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια μας τη ζωή,  όπως συνέβη σε δεκάδες περιπτώσεις. Ο παρονομαστής κοινός: Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τι θα έχει σειρά  άραγε; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει! 

Με τον αγώνα και τη δράση μας λέμε σήμερα: 

ΩΣ ΕΔΩ!

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές Μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική  που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας  των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα.
  • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις Μεταφορές.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. 

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα  που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες  και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!