Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Δήλωση Σκυλακάκη για τη δεύτερη πληρωμή από το Τ.Α., ύψους 3,6 δισ. ευρώ

Υπουργείο Οικονομικών

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη για τη σημερινή, δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ

Με αφορμή τη σημερινή, δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ (επιδοτήσεις: 1,72 δισ. ευρώ και δάνεια: 1,84 δισ. ευρώ), ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έλευση των επιπλέον 1,84 δισ. ευρώ, τα οποία εισέρευσαν, σήμερα, στα κρατικά ταμεία, επειδή ολοκληρώσαμε νωρίτερα του αναμενομένου τα ορόσημα του δανειακού σκέλους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, ενισχύονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, αλλά και η δυνατότητα να προχωρήσουν ταχύτερα οι επενδύσεις μέσω του εργαλείου των δανείων, από ό,τι είχαμε προγραμματίσει αρχικά».

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έλαβε προχρηματοδότηση, ύψους 3,96 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία εκταμιεύθηκε στις 9.8.2021. Στις 8.4.2022 έγινε η εκταμίευση της πρώτης πληρωμής (3,6 δισ. ευρώ) στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0» και σήμερα (19.1.2023) η εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής. Συνεπώς, οι πόροι που έχουν εισρεύσει στη χώρα μας από αυτό το πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!