Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΠΕΕ Σε θετικό πεδίο η βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην ΕΕ

Θετικό πρόσημο παρουσίασαν συνολικά στο εννεάμηνο του 2022 οι οικονομικοί δείκτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης -κλωστοϋφαντουργίας, παρά την υποχώρηση που εμφάνισαν στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι, λόγω της διεθνούς συγκυρίας.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), στο τρίτο τρίμηνο του 2022, ο μόνος οικονομικός δείκτης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ενδυμάτων-κλωστοϋφαντουργίας που κινήθηκε σε θετικό πεδίο ήταν αυτός των εξαγωγών ενδυμάτων, αφού λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία «επηρεάστηκαν οι τιμές ενέργειας και των πρώτων υλών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο πληθωρισμός και να μειωθεί η κατανάλωση».

Υπογραμμίζεται δε, ότι το κόστος της ενέργειας στο εννεάμηνο του 2022 στην ΕΕ παρουσίασε αύξηση 112%, οι τιμές των νημάτων 24,5% και των βαφικών 23%, «με αποτέλεσμα να σημειώσουν άνοδο οι τιμές παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών κατά 10,5% και των ενδυμάτων κατά 3,3%».

Στο πλαίσιο αυτό, στο εννεάμηνο, πέρυσι, η παραγωγή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας εμφάνισε άνοδο κατά 10,3% και 0,8% αντίστοιχα.

Την ίδια περίοδο, ο κύκλος εργασιών «έτρεξε» με θετικό ρυθμό της τάξεως του 12,1% στην κλωστοϋφαντουργία και κατά 18% στην ένδυση, ενώ σημαντική άνοδο εμφάνισαν οι εξαγωγές, με +14,6% και 19% αντίστοιχα.

Σε αξία, οι εξαγωγές για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης -κλωστοϋφαντουργίας σε επίπεδο ΕΕ, ανήλθαν στο εννεάμηνο πέρυσι σε 48,8 δισ. ευρώ, με τις εισαγωγές να διαμορφώνονται σε 103,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!